Felavatták a Kovács Katalin olimpiai- és világbajnok kajakozóról elnevezett, korszerűsített tornatermet az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában. Egy 300 millió forintos beruházás keretében készült el a külső és belső felújítás, a kiszolgáló helyiségek, öltözők teljes korszerűsítése.

Kovács Katalin örömmel vállalta a felkérést, hogy segítsen átvágni a szalagot a róla elnevezett terem avatóünnepségén. A háromszoros olimpiai és 31-szeres világbajnok kajakozó úgy fogalmazott: büszke rá, hogy ebben az iskolában tölthette gyermekkorát. Testnevelés tagozatos volt, itt határozta el, hogy sporttal szeretne foglalkozni. Amikor meglátta a felújított tornatermet, iskolás éveinek fő színterét, maga is meglepődött, mennyivel szebb és világosabb lett a csarnok.

Egyszerre három különböző foglalkozást is tarthatnak a teremben, amely kézilabda- vagy kosárlabda-mérkőzések színvonalas lebonyolítására is alkalmas. A MAFC kosárlabdázói rövid bemutatón avatták fel az új tornacsarnok kosárpalánkjait. Az újbudai sportegyesület a MAFC Kosársuli programban is együttműködik az iskolával, hogy a gyerekek jobban megismerjék és megszeressék ezt a sportágat.

További információk itt!